Witam fowumowiczów
Możliwe że taki temat był bo wydaje mi się że nie jestem jedyny chcący dokonać takiego upgrade'a ale gmerałem sporo i w końcu zakładam post więc proszę mnie wiele nie je**ć
Pytanie jak w temacie. W jaki sposób i jakim programem przekodować radio swing aby grały tylne głośniki(aktywna funkcja fader). Mam zamiar poprawic trochę audio w moim autku. Jezdziłem O2 z 8xgłosnikami i jest niebo lepiej jak przy 4. Jak chodzi o samo nagłosnienie to juz sobie poradzic powinienem ale od strony kodowania jestem 100%laikiem. Mam goscia co mi to zrobi za flaszeczkę ale jakbym mial jaka kolwiek wiedze to mu podpowiem i bedzie szybciej. Sam tego auta jeszcze w taki sposob nie robiil wiec wspolnie damy rade szybciej.
I czy do samego kodowania potrzebuje miec fizycznie podpiete glosniki z tylu.
Zabawa zacznie sie na wiosne ale juz mozna zaczac zeczy nie wymagajace ingerencji w plastiki(zeby nie polamac na mrozie). I czy ktorys z kolegow wygluszał drzwi w O2FL, szczegolnie przednie. Czy istnieje jakas mozliwosc oklejenia "glębszej" blachy bez rozwiercania nitów. Mądzy ludzie w skodzie przynitowali naped szyby itp do drzwi. WWidziałem to tylko powierchownie i sie nie przygladałe stad pytanie czy mozna okleic blache bez koniecznosci wielkiego rozpirzania nitow.??
Pozdrawiam
Dzieki za podpowiedz kolego.
Zaczerpnąłem języka i wiem jak przekodować w razie "W" ale skoro mówisz że samo załapało to może i tak będzie u mnie-oby. Narazie temat wisi w powietrzu bo czekam na wiosne zeby zarazem wyciszyc drzwi a nie bede kleił mat na zimne blachy. Jak wszystko zrobie to napisze dla reszty forumowiczów czy wymagało ingerencji w kody czy samo tak jak u Ciebie poszło.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 04 Lut, 13 22:06 ]
Dzieki za podpowiedz kolego.
Zaczerpnąłem języka i wiem jak przekodować w razie "W" ale skoro mówisz że samo załapało to może i tak będzie u mnie-oby. Narazie temat wisi w powietrzu bo czekam na wiosne zeby zarazem wyciszyc drzwi a nie bede kleił mat na zimne blachy. Jak wszystko zrobie to napisze dla reszty forumowiczów czy wymagało ingerencji w kody czy samo tak jak u Ciebie poszło.
Pozdrawiam
I tutaj moje pytanie mam tak:
byte 2 bit 0-7 02 2 sPEAKER channels (2 passive Front Speakers)
byte 4 bit 0-7 02 Treble Speaker Monitor for Front Spreaker active
czy nie powinienem tego zmienić na 4 głośniki?
Mógłby ktoś kto ma fabryczne głośniki w drzwiach powiedzieć jak ma u siebie zakodowane radyjko lub jak to powinno prawidłowo wyglądać?
[ Dodano: Sro 06 Mar, 13 19:32 ]
postanowiłem zamknąć temat
po założeniu tylnych głośników trzeba zakodować radyjko aby "widziało" tylne głośniki.
Kodowanie przed założeniem głośników: Coding: 080002000201
i tutaj generowało błąd:
01044 - Control Module Incorrectly Coded
000 - -
Po zakodowaniu na 4 głosniki: Coding: 080004000401
i tutaj było... już jak z fabryki
pozdrawiam dokładających tylne głośniki
ludzie, dajcie spokój z tym odkodowywaniem, radio samo wyczuwa tylne glosniki, a co do montażu to dałem głosniki cały zestaw 2x3 glosniki na półkę i jakoś gra, robebeszanie drzwi to prawie zawsze połamane platiki, szkoda tam ruszac, a jak komus nie przypasi tylna półka to zawsze można ja wymienić na nową za 100zł
Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
himi sprawdz na naklejce w ksiazece kod zwiazany z głosnikami czy masz fabrycznie 8 glosników. ewentualnie zdejmij boczek to sie dowiesz, pamiętaj to była opcja za dopłatą9 domawiana). Nie ma w standardzie w ambiente z tyłu głośników
Mam 8RE, troszkę ciche są te duże niestety. Nie bardzo wiem jak dać im więcej basu, w menu jak zmieniam ilość basu kręcąc gałą od głośniości to niestety nic się nie zmienia.
Swinga. Rzeczywiście złą gałą kręciłem. Ale brakuje mi bardzo głośników z tyłu. Szkoda, że nie ma kabli, bo koszt zakupu głośników chyba nie jest ogromny. Ma ktoś doświadczenie w tym temacie?
Komentarz